Teamuitje Saturnus

Teamuitje Saturnus

Zaterdag 18 oktober was Saturnus in Arnhem te gast bij de wedstrijd van het Talentteam tegen Irmato/VC-Weert. Een verslag van die dag wilde Saturnus graag met ons delen.

Bezoek aan dames eredivisiewedstrijd van het TalentenTeam Papendal/Arnhem tegen  Irmato VC Weert op zaterdag 18 oktober 2014 in Arnhem.

Om kwart over twee arriveerde de bus en na een pittige strijd om de beste plek, mocht dames vier de bank achterin bemachtigen. Iedereen had voorraden ingeslagen en het was een reisje van eten, selfiesmaken, lachen, met de bal overgooien en zelfs film kijken.

Het maakte ons dus ook niets uit dat we verkeerd waren gereden want iedereen had dikke pret in de bus.
Uiteindelijk waren we stipt op tijd bij de sporthal aangekomen en konden we eerst nog even de mooie, moderne kantine bewonderen. Toen iedereen zijn plek op de tribune had gevonden schalde de muziek al uit de luidsprekers. De sfeer zat er goed in en vol enthousiasme werd team Weert aangemoedigd. Er werd zelfs nog even omgeroepen dat Saturnus aanwezig was, maar dat wist iedereen natuurlijk al.De wedstrijd zag er professioneel uit met vier scheidsrechters, ballenmeisjes en schoonmakers. Toch viel het niveau wel wat tegen. In de eerste set was al snel duidelijk dat er weinig rally’s gespeeld zouden worden. De pass was niet sterk en dus waren de aanval en service al enigszins beslissend. Bregje v.d. Heuvel probeerde er als spelverdeelster van VC Weert het beste van te maken, redde de bal of riep gewoon keihard ‘OVERNEMEN!’. De eerste set werd door VC Weert verloren met 25-18.
In de tweede set kwam Weert steeds beter terug. Ze hadden een voorsprong, er werd gescoord op de aanval en ze blokten ook wel eens een balletje af. Toch hebben ze de set uiteindelijk verloren met 25-20. Wisselen was voor Weert ook geen optie want de enige wissel was een andere libero.
De laatste set hielden de dames vastberaden stand en knokten voor elk punt. Helaas was er een serie van vier foutservices en de tegenstander was tóch te sterk. Jammer, maar wel heel leuk om te zien hoeveel energie Weert erin stak en hoe ze hun koppies omhoog hielden. De set werd verloren met 25-18.
Etenstijd!!!
Na een flink bord lasagne (en een enkele vegetarische wrap) kon iedereen met een tevreden gevoel weer de bus instappen. Heel het achterste gedeelte van de bus was nu in bezit genomen door de andere jeugd en wij besloten om lekker voorin te gaan zitten (liggen). De bal werd nog een paar keer overgegooid en er werd lekker meegezongen met de radio.
Al met al was het een zeer geslaagd uitje. Iedereen had het naar zijn zin en we hebben heel veel lol gemaakt met zijn allen. Het was heel erg leuk om wat van de sfeer van een eredivisiewedstrijd te mogen proeven, dat is dan net wat anders dan onze wedstrijden. Het eten smaakte goed, al waren de meningen daarover verdeeld waarin de minieme hoeveelheid kaas sterk naar boven kwam. De busreis was top en alles was goed geregeld. Niemand kan van dit uitje zeggen dat het niet gezellig was!
Wij willen dan ook de Club van 100 heel hartelijk bedanken dat ze ons jeugduitje hebben willen sponsoren.
Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ttpapend/public_html/wp-includes/functions.php on line 3743