TTPA is de afkorting van Talent Team Papendal Arnhem. TTPA bestaat uit twee teams: een herenteam en een damesteam die beiden uitkomen in de Eredivisie.

De teams bestaan uit jongens en meisjes in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar die doordeweeks op Papendal trainen, wonen en hier naar school gaan. Met behulp van de extreem goede faciliteiten die Papendal biedt (zoals een state-of-the-art trainingshal, voedingsdeskundigen en zelfs een lifestylecoach), worden deze jongeren klaargestoomd om zich zo bij de besten der wereld te kunnen voegen. Het is dan ook niet toevallig dat de beide talentteams nauwe banden onderhouden met Jeugd Oranje, Jong Oranje en Senioren Oranje.

Doordeweeks heeft elk team twee trainingsmomenten: ’s ochtends en ’s middags. Tussendoor gaan de spelers gewoon naar school, maar uiteraard wel in een aangepast traject. CTO Papendal ondersteunt de spelers hierbij maximaal. Daar de spelers op jonge leeftijd (de jongste is op dit moment 14!) ineens zelfstandig moeten wonen, is er ook begeleiding voor alledaagse vraagstukken in de vorm van een lifestylecoach. Als laatste worden de teams uiteraard bijgestaan door een team van sportartsen en fysiotherapeuten, om zo verantwoord mogelijk te trainen en direct te kunnen ingrijpen bij (dreigende) blessures.

Partners