Title Image

Wat is het Talentteam?

TTPA is de afkorting van Talentteam Papendal Arnhem

Er zijn twee Talentteams: een herenteam en een damesteam die beiden uitkomen in de Nederlandse Eredivisie.
De teams bestaan uit jongens en meisjes in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar die doordeweeks op Papendal trainen, wonen en hier naar school gaan. Met behulp van de extreem goede faciliteiten die Papendal biedt (zoals een state-of-the-art trainingshal, voedingsdeskundigen en zelfs een lifestylecoach), worden deze jongeren klaargestoomd om zich zo bij de besten der wereld te kunnen voegen. Het is dan ook niet toevallig dat de beide Talentteams nauwe banden onderhouden met Jeugd Oranje, Jong Oranje en de senioren Oranje teams.

Doordeweeks heeft elk team meerdere trainingsmomenten. Tussendoor gaan de spelers gewoon naar school, maar uiteraard wel in een aangepast traject. CTO Papendal ondersteunt de spelers hierbij maximaal. Daar de spelers op jonge leeftijd ineens zelfstandig moeten wonen, is er ook begeleiding voor alledaagse vraagstukken in de vorm van een lifestylecoach. Als laatste worden de teams uiteraard bijgestaan door een team van sportartsen en fysiotherapeuten, om zo verantwoord mogelijk te trainen en direct te kunnen ingrijpen bij (dreigende) blessures.

Vereniging Aetos

De nieuwe fusie club Aetos faciliteert de Talentteams rondom de competitie wedstrijden. Aetos zorgt dat het veld er netjes bij ligt en dat er iedere wedstrijd weer enthousiaste kinderen aanwezig zijn voor het welbekende ballenrollen. Als tegenprestatie worden er o.a. clinics gegeven en is er gratis Eredivisie volleybal te bewonderen op Aetos-bodem.